Formanden for FLSmidth & Co., Vagn Ove Sørensen, ble kåret til Årets Bestyrelsesformand -Chair of the Year 2018. Med Vagn Ove Sørensen for bordenden i bestyrelseslokalet har FLSmidth & Co. gennemgået en succesfuld omstilling og skabt en profitabel forretning i et faldende marked.

Juryen fremhæver bl.a. i sin begrundelse, at FLSmidth & Co. har været igennem et succesfuldt skifte af direktionen, herunder både CEO og CFO, samt en vellykket omstilling til total-service-business med Vagn Ove Sørensen som bestyrelsesformand. Derudover har et stærkt fokus på automatisering og digitalisering medført en forbedring i omsætningen i et ellers faldende marked samt en positiv udvikling i aktiekursen.

I spidsen for en mangfoldig og professionel bestyrelse

Vagn Ove Sørensen har formået at sætte det rette hold og står i dag i spidsen for en mangfoldig og professionel bestyrelse, hedder det videre i jurybegrundelsen, og det har afgørende betydning for, at bestyrelsen som helhed har mulighed for at varetage sin opgave optimalt. Bestyrelsen består af i alt ni medlemmer, tre kvinder og seks mænd, der kommer fra fire forskellige nationaliteter, og seks af dem er uafhængige medlemmer.

Vagn Ove Sørensen har formået at opbygge en mangfoldig, uafhængig og professionel bestyrelse, der består af såvel internationale som danske kompetencer. Det er afgørende at kunne sætte det helt rigtige hold, og det kan Vagn Ove Sørensen uden tvivl, og hans tilgang til bestyrelsesarbejdet er til stor inspiration for dansk erhvervsliv," sier juryen.

Vagn Ove Sørensen blev valgt ind i FLSmidth & Co.’s bestyrelse i 2009 og blev formand i 2011. Med i bagagen har Vagn Ove Sørensen en stor international erfaring – både som CEO og fra bestyrelsesposter, og disse erfaringer deler han flittigt ud af i sit bestyrelsesarbejde.

Juryen fremhæver desuden, at Vagn Ove Sørensen går forrest og udviser stor professionalisme i sit bestyrelsesarbejde.  

Med prisen som Årets Bestyrelsesformand - Chair of the Year kan andre bestyrelser i Norden søke Vagn Ove Sørensen som bestyrelsesformand eller medlem og nyte de erfaringer han bringer med seg.

Om Vagn Ove Sørensen

Vagn Ove Sørensen er tidligere CEO hos Austrian Airlines samt Executive Vice President i Scandinavian Airlines Systems, og han er foruden bestyrelsesformand for FLSmidth & Co. A/S også bestyrelsesformand for Tia Technology A/S, Zebra A/S og Thor Holding ApS samt viceformand i Nordic Aviation Capital A/S. Han er desuden bestyrelsesmedlem af CP Dyvig & Co. A/S og JP/Politikens hus A/S. Vagn Ove Sørensen er tillige formand samt medlem af forskellige udenlandske bestyrelser, herunder er han formand for Scandic Hotels AB, Sverige, Select Partner Plc, England, og Air Canada, Canada.

Fakta om Årets Bestyrelsesformand - Chair of the Year for 12. gang

Årets Bestyrelsesformand vælges på baggrund af 14 kriterier, som bl.a. omfatter minimum to år som bestyrelsesformand, overskud, soliditet, godt omdømme for virksomheden og som bestyrelsesformand m.v.

Dokumentationen for tildeling af prisen er fremskaffet fra årsrapporter og et spørgeskema til bestyrelsesmedlemmerne.