Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Bjørn Wahlroos

Pressrelease

Lehdistötiedote 14.1.2016, julkaisuvapaa klo 11                                                       

 

Björn Wahlroos vuoden 2015 hallituksen puheenjohtajaksi

Sampo Oyj:n Björn Wahlroos palkittiin tänään ”vuoden 2015 hallituksen puheenjohtajana”.  Palkittava puheenjohtaja valitaan suomalaisten pörssiyritysten joukosta. Palkinnon luovutti liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner Chair of the Year 2015 –seminaarissa Pörssitalossa 14.1.2016.

Chair of the Year on pohjoismainen tunnustuspalkinto, joka annetaan vuosittain kunkin Pohjoismaan parhaalle pörssiyhtiön hallituksen puheenjohtajalle ja edelleen näiden joukosta valitulle Pohjoismaiden parhaalle hallituksen puheenjohtajalle. Pohjoismaiden palkinnon saaja julkistetaan keväällä 2016.

Björn Wahlroosin palkitsemisen perusteena olivat hänen vahvat taloudelliset näyttönsä Sampo Oyj:n hallituksen puheenjohtajana yhtiön omistaja-arvon kehittyessä viimeisen viiden vuoden tarkastelujaksolla merkittävästi pörssiyhtiöiden keskimääräistä markkina-arvoa paremmin. Björn Wahlroosin strateginen näkemys Sampo Oyj:n hallituksen puheenjohtajana on ollut selkeä: toiminnan tehokkuuden jatkuva parantaminen ja kilpailukyvyn varmistaminen ovat olleet Sampo Oyj:n markkina-arvon poikkeuksellisen hyvän kehityksen perustana. Erityisenä palkitsemisen perusteena on lisäksi ollut Björn Wahlroosin kyky hallituksen puheenjohtajana ottaa pitkäjänteisesti huomioon kansainvälinen markkinakehitys ja sen tuoma vaatimustaso, kun juuri kansainvälinen kilpailukyky on tänä päivänä muodostunut suomalaisten yritysten ja koko Suomen talouden yhdeksi merkittävimmistä haasteista.  Björn Wahlroos osallistuu aktiivisesti yhteiskunnalliseen ja talouspoliittiseen keskusteluun ja hänen mielipiteidensä vaikuttavuus on merkittävä. Björn Wahlroos on myös UPM-Kymmene Oyj:n ja Nordea Bank AB:n hallitusten puheenjohtaja. Hän on lisäksi Hanken Svenska handelshögskolanin hallituksen puheenjohtaja ja Elinkeinoelämän Valtuuskunta EVAn, Elinkeinoelämän Tutkimuslaitos ETLAn sekä Mannerheim-Säätiön hallitusten jäsen.

Sampo Oyj:n pitkän ja lyhyen aikavälin taloudellinen kehitys on ollut erittäin vahva. Yhtiön pörssikurssi on viimeisten kolmen vuoden aikana yli kaksinkertaistunut kehittyen selvästi pörssiyhtiöiden keskimääräistä pörssikurssia paremmin. Sampo Oyj on hyvämaineinen yhtiö joka kantaa myös yhteiskunnallisen vastuunsa.

Suomen Chair of the Year 2015 -tuomaristoon ovat kuuluneet Pörssisäätiön toimitusjohtaja Sari Lounasmeri puheenjohtajana, vuoden 2011 Chair of the Year ja Nokian Renkaiden hallituksen puheenjohtaja Petteri Walldén, Ilmarisen toimitusjohtaja Timo Ritakallio, valtioneuvoston kanslian omistajaohjausosaston ylijohtaja Eero Heliövaara sekä Suomen pääomasijoitusyhdistyksen toimitusjohtaja Marika Af Enehjelm. Chair of the Year – yhteistyökumppaneina ovat jo usean vuoden ajan toimineet KPMG, Heidrick & Struggles ja Asianajotoimisto Merilampi.

Lisätietoja antaa Sari Lounasmeri